Friday, October 30, 2020

Dagblog 0 - De eerste

 Dag 0 van Dagblog

Dat lijkt nog minder op een woord als ik het uitgetypt zie. Een neologisme dat ik waarschijnlijk niet als eerste heb bedacht. 

Sinds omstandigheden heb ik besloten om een poging te doen op het bijhouden van een gedachten en gedichtenstroom, hopelijk dagelijks, met mogelijkse beelden ter toevoeging. Beelden gaan (ook) op Salon.io verschijnen, die site zal gebruik worden als witte muur (salon.io/Byron-DW). Dat beloofd - veel ruimte om teleur te stellen! ;) 

Zoals al bij mij de gewoonte is om me niet volledig nutteloos te voelen, begonnen in opdracht van een van mijn vele therapeuten, Doe ik eraan om op elke dag 3 dingen die ik gedaan heb of leuk vond, te noteren op het einde van elke dag. Om die vervolgens te beëindigen met mij en-nu-gaan-slapen-mantra.

Ter illustratie:

-een blog begonnen
-gelezen in Juli Zeh's brievenroman (valt het op?)
-dit eerste bericht "afgemaakt" (en meermaals hervat om de spellingsfouten enzo eruit te halen of meer te noteren om er zo weer spellingsfouten aan toe te voegen)

Ik begin ondertussen een mooie doornkroon aan hoofdpijn te ontwikkelen dus houd ik het kort.

health & gn xxx

misschien tot morgen 

Bijna middernacht, had nog zin om te schrijven

Kruip mee in mijn hoofd, er is plaats genoeg 


Zat met de gedachte dat ik hier misschien ook wat van mijn geschrijf zou kunnen posten, kleine fragmentjes uit fictieve verhalen van fictieve personages met reële en fictieve gedachten en situaties. -Het doet deugd je gedachtes en gevoelens aan iemand anders te geven, of om fantasiewerelden te verkennen, hun ik-perspectief geeft mij ik-perspectief- Gedichtjes en versjes mogen ook. Wie weet, zelfs een tekening. Ietsjes waar ik trots op ben, zodat feedback daar snel iets aan kan doen. 

Wat me momenteel bezighoudt is het inscannen van A6 schetsboeken, het uitwerken van die boekjes en dingen uitwerken vanuit die boekjes. Hopelijk ook al die onaffe tekeningen in het A4 schetsboek afmaken en al die ideeën op mijn gsm... Al die losse eindjes worden ondertussen al een pompon aan werk. Stresserend, veel te veel tegelijk, -alles gaat dus zijn normale gang van gaan- het wordt tijd dit aan te pakken en niet telkens weer iets nieuws te beginnen, of te duizelen van het zicht op al die onaffe werken. 
Ik heb 2 dingen uit de A6 schetsboekjes uitwerkt, nee 3, en ben bezig met een 4de. (Twee stickers met mijn kop zeg ik al dagen tegen mezelf te maken, misschien dat ook eens doen, Byron)


Verder ben ik de briefroman aan het lezen van Juli Zeh (voor Beeldspraak) en ja, ze spreekt me beeldig aan. Life lessons from Byron moet ook nog eens uitgelezen worden, misschien kom ik nog wel een hoofdstuk tegen dat even erg intrigerend  als het eerste. En ja, Waarheid en Leugen van Nietsche, dat ik al 3 jaar leen zal ook eens aan de binnenkant mijn ogen te zien moeten krijgen. 
O kijk nu; 0:01 het is morgen. Tot dan!

2 comments:

  1. Laat al die woordjes en spinsels maar komen :)

    ReplyDelete
  2. I'm no expert, but I believe you just made an excellent point. You certainly fully understand what youre speaking about, and I can truly get behind that. Ovalbecken

    ReplyDelete

The incoherent ramblings of a vampire - A Fictional diary entry for Anthropology of art

  The incoherent ramblings of a vampire   v   Today, 2021-2022, the things I’ve learnt in Lifetime 14   I am looking I am looking f...